0418 - 643 535

Echoscopie

In onze praktijk verzorgen wij zelf het echoscopisch onderzoek, met uitzondering van de 20-weken echo. Wij zijn in het bezit van een mobiel echo-apparaat, waardoor wij u op elke lokatie echoscopisch onderzoek aan kunnen bieden, zelfs bij u aan huis!
Van ons krijgt u gratis een USB-stick waar wij de mooiste echo-opnames op plaatsen.

Voor de 20-weken echo of indien u voor de combinatietest voor Down syndroom kiest, verwijzen wij u naar de volgende centra van uw keuze:

Diagnostisch Centrum Jeroen Bosch Ziekenhuis

Diagnostiek voor U te ‘s-Hertogenbosch
Eekbrouwersweg 10, 5233 VG ‘s-Hertogenbosch.

Openingstijden:
Elke werkdag van 07.00 – 17.00 u. en op
maandag- en donderdagavond tot 21.00 u.
Dit centrum heeft een locatie in Gezondheidscentrum
Bommelerwaard te Zaltbommel, van Heemstraweg 11
(waar ook de huisartenpost HOV gevestigd is).
Openingstijden:
Iedere woensdagavond en vrijdagmorgen.

Echo
Vanaf de 6e/7e week van uw zwangerschap bieden wij u tot de twaalfde week elke drie weken een echo aan, om u door deze onzekere periode heen te helpen.
Deze echo wordt meestal vaginaal gemaakt omdat de baarmoeder zich bij deze termijn nog achter het schaambeen bevindt, en op deze wijze een betere beoordeling plaats kan vinden hoe het met de zwangerschap gaat.

Tussen de 12 en 14 weken van uw zwangerschap vindt de officiele termijnecho plaats. Gedurende deze periode kan de termijn het meest betrouwbaar bepaald worden. Ook kunt u er voor kiezen om de termijnecho te combineren met prenatale screening. Tijdens het intakegesprek leggen wij de mogelijkheden die er zijn uit en kunt u uw keuze kenbaar maken.

Bij 20 weken zwangerschap kunt u ervoor kiezen om het Standaard Echoscopisch Onderzoek (SEO) uit te laten voeren. Dit is een uitgebreide echo van alle vitale delen van de baby.

Bij 35 weken wordt er nog een groei- en liggingsecho gemaakt. Dit is om er volledig zeker van te zijn dat het babytje met het hoofdje naar beneden ligt en dat de groei goed is. Zo krijgen we enigszins een beeld hoe zwaar het babytje rond de geboorte zal zijn.

Dit zijn de standaard echo’s. Indien medisch noodzakelijk zullen wij extra echo’s verrichten.

Alle hierboven genoemde echoscopische onderzoeken worden door uw zorgverzekeraar vergoed.

Direct bellen - 24/7 bereikbaar