De kraamperiode

Tijdens de kraamperiode komen wij nog verschillende keren bij jullie langs om het welzijn van moeder en kind te controleren. De kraamverzorgende assisteert bij de bevalling. Daarnaast is zij in de kraamweek bij jullie thuis voor de zorg voor moeder en kind. Zij leert jullie onder andere hoe je de baby kunt verzorgen. De kraamweek is er voor bedoeld om te herstellen van de bevalling, maar ook om jullie kindje te leren kennen.

Aangifte

Na de geboorte moet jullie kindje officieel bekend worden gemaakt bij de gemeente: de aangifte. Dit moet binnen drie dagen na de geboorte plaatsvinden in de gemeente waar het kindje geboren is. 

Hielprik 

In de eerste week na de geboorte wordt er bij jullie kindje wat druppels bloed afgenomen voor onderzoek naar (zeldzame) ernstige ziekten. Meedoen aan de hielprik is gratis en vrijwillig. Zie voor meer informatie: https://www.rivm.nl/hielprik.

Meer informatie

Aanmelden

Je kunt je bij onze praktijk aanmelden door onderstaande gegevens in te vullen. Je mag ons natuurlijk ook bellen om je aan te melden. Wij zijn bereikbaar op 06-51398462.

Verloskundigenpraktijk Valencia • Aalderwijksestraat 20 • 5315 AE • Kerkwijk

valenciaverloskundigen@xs4all.nl • 06-51398462

Spreekuurlocaties in Kerkwijk, Wijk & Aalburg en Nederhemert

© 2020