0418 - 643 535

Kraamzorg

Als verloskundigen werken wij samen met alle kraamzorgorganisaties, zowel landelijke bureaus als plaatselijke. U bent dus geheel vrij om te kiezen bij welk kraambureau u zich inschrijft. Alle kraambureaus werken volgens hetzelfde landelijke principe wat aantal uren betreft. Op indicatie kunnen er uren bij-geïndiceerd worden. Een voorbeeld van zo’n indicatie is als er borstvoedingsproblemen zijn of wanneer iemand een keizersnede heeft gehad of veel bloedverlies.

Aan de praktijk verbonden is Kraamburo ZorgSaam. Dit is een kleinschalige organisatie met ongeveer 12 kraamverzorgsters in vaste dienst. De lijnen zijn heel kort; wij als verloskundigen kennen de kraamverzorgsters goed en andersom kennen zij ons ook goed.  Op deze manier werken wij erg prettig samen, wat ook weer de kwaliteit van zorg ten goede komt.

De kraamverzorgster assisteert ons bij de bevalling (zowel thuis als in het ziekenhuis) en houdt de gezondheid van moeder en kind in de gaten gedurende de kraamweek. Tevens heeft zij een grote adviserende en ondersteunende rol aan de ouders in de zorg voor hun pasgeboren baby.

Als verloskundigen komt wij ook gemiddeld 5 á 6 keer in de kraamweek langs om te kijken of alles goed gaat.

Meer over Kraamburo ZorgSaam kunt u vinden op www.kraamburozorgsaam.nl

Direct bellen - 24/7 bereikbaar