Het corona virus: update 3 april 2020

Beste cliënte en partner,

Het coronavirus in Nederland vraagt om aanpassingen van ons allemaal. De maatregelen die genomen worden gelden vooralsnog t/m 28 april 2020. Voor een overzicht van recente aanpassingen verwijzen wij naar de websites http://allesoverzwanger.nl en https://www.pharos.nl/zwanger-of-bevallen-en-het-corona-virus/. Houdt ook onze website in de gaten voor het laatste nieuws.

Belangrijk!

- Neem altijd contact met ons of met je huisarts op als je klachten ervaart met betrekking tot de zwangerschap en na de bevalling, of als je zorgen hebt om je kindje. Dit kan 24 uur per dag.

- Hoest je, heb je koorts of bent je verkouden? Óf is iemand in je directe woonomgeving besmet met het COVID-19 virus? Neem dan vooraf contact op met de praktijk. We kunnen dan zo nodig hygiëne- en beschermingsmaatregelen nemen, zodat de controle of bevalling op een veilige manier kan plaatsvinden.

De praktijk

Per afspraak bekijken we of het nodig is om naar de praktijk te komen. Kom je naar de praktijk voor het spreekuur of een echo, dan verzoeken wij jullie om alleen te komen. Partners en/of kinderen kunnen uiteraard door middel van videobellen meekijken.

Als je op het moment van bevallen koorts hebt, hoest of verkouden bent, sturen wij je in naar het ziekenhuis. Heb je zelf geen klachten, maar iemand in het gezin wel? Dan komen wij gewoon bij je langs, als het nodig is in beschermende kleding. Neem daarom eerst de temperatuur (rectaal) op wanneer je ons belt voor de bevalling. Zo helpen we elkaar om de beste plek voor de bevalling te kiezen en de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis

De reguliere echo’s en controles in het Jeroen Bosch Ziekenhuis gaan door. Alle geplande afspraken worden bekeken en zo nodig aangepast, bijvoorbeeld naar een telefonische afspraak. Als er een afspraak in het ziekenhuis staat gepland, is het nodig dat je komt.

Op de polikliniek Verloskunde en op de afdeling (verloskamers) is er voldoende personeel. Alle hygiëne- en voorzorgsmaatregelen die nodig zijn worden getroffen. Daarom mag er, naast de verloskundige, helaas maar één persoon mee naar de bevalling. Er mag geen bezoek komen en het ziekenhuis vraagt mensen om alleen naar het spreekuur te komen.

Sommige prikposten zijn tijdelijk gesloten of veranderd van locatie. Kijk voor actuele informatie over prikposten op https://www.jeroenboschziekenhuis.nl/locaties-en-prikposten. Voor de suikertest (OGTT) kun je terecht in het ziekenhuis, omdat je de wachttijd momenteel niet op de prikpost mag doorbrengen.

Kraamzorg

De eerste dagen verlenen zij zoveel mogelijk de volledige zorg. Als iemand in het gezin koorts heeft, hoest of verkouden is, dan is de kraamverzorgende minder uren in huis aanwezig. Bezoek is niet toegestaan tijdens de aanwezigheid van de kraamverzorgende. Aanpassingen kun je terugvinden op de website van je kraamzorgorganisatie. Daar staat ook allerlei praktische informatie voor in de kraamtijd.

Wij dragen nog steeds eindverantwoordelijkheid voor de kraamperiode en zoeken in de eerste week regelmatig contact met jullie.

Bevallen in het ziekenhuis

Ga je in het ziekenhuis bevallen of wil je weten hoe bevallen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis gaat? Je kunt je aanmelden voor de webinar (online presentatie) Bevallen in het Ziekenhuis. Dit is de vervanger van de Informatieavond Bevallen. Je kunt je aanmelden via de website van het JBZ of via JBZ Facebook.

Tijdens het webinar vertellen een gynaecoloog, een eerstelijns verloskundige en een verloskundige die in het Jeroen Bosch Ziekenhuis werkt, hoe een bevalling in het ziekenhuis kan verlopen. Tijdens het webinar kun je vragen stellen aan de sprekers. Na de presentatie hebben is er tijd om deze vragen te beantwoorden.

De webinar zal plaatsvinden op donderdagavond 9 april van 19.30 – 20.30 uur.

GGD

De afspraken van de GGD of Sante/STMR met zwangeren, jonge baby’s en kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar en de afspraken voor kinderen waar zorgen over zijn, gaan zoveel mogelijk door. Ook de kinkhoestvaccinaties in de zwangerschap gaan door. Na de geboorte komt de GGD langs voor de hielprikscreening.

Rond twee weken na de geboorte is er een normaalgesproken een huisbezoek vanuit de GGD. Deze vindt nu telefonisch plaats. Daarna wordt je uitgenodigd om met jullie baby naar het consultatiebureau te komen.

De andere vaccinatieconsulten, inclusief onderzoek, gaan ook gewoon door. Alles natuurlijk met aandacht voor de nu geldende hygiëne- en veiligheidsregels. Wat tijdelijk niet doorgaat is de gehoorscreening bij pasgeborenen. Dit wordt op een later tijdstip ingehaald. Bij vragen of zorgen over je kindje na de kraamtijd kun je bellen naar: 0900 463 64 43.

POP-poli Reinier van Arkel

De POP polikliniek is normaal bereikbaar. De intake en behandeling verloopt zoveel mogelijk via videobellen. Als het nodig is, worden consulten afgesproken bij Reinier van Arkel.

Ondanks alle aanpassingen, kunnen jullie erop vertrouwen dat we er voor jullie zijn als het nodig is! Neem dus zeker contact op bij klachten, zorgen en vragen met betrekking tot de zwangerschap en geboorte!

Rian, Mylène & Leandra


Recente blogposts

Alles weergeven

Het corona virus: update 30 september 2020

Beste aanstaande ouders, De cijfers van het aantal corona besmettingen stijgen weer. Dit heeft ook consequenties voor onze verloskundige zorgverlening. We willen jullie het volgende vragen: · Kom bij

Aanmelden

Je kunt je bij onze praktijk aanmelden door onderstaande gegevens in te vullen. Je mag ons natuurlijk ook bellen om je aan te melden. Wij zijn bereikbaar op 06-51398462.

Verloskundigenpraktijk Valencia • Aalderwijksestraat 20 • 5315 AE • Kerkwijk

valenciaverloskundigen@xs4all.nl • 06-51398462

Spreekuurlocaties in Kerkwijk, Wijk & Aalburg en Nederhemert

© 2020