0418 - 643 535

Cursussen

Zwangerschapsgym
Cursus door Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk werk Rivierenland om goed voorbereid te zijn op uw bevalling en het opbouwen van uw lichamelijke conditie na de bevalling. Oefeningen zijn op muziek, dynabands, bodyballen.
De cursus is bedoeld voor zwangere vrouwen die als ze starten met de cursus ongeveer 24-28 weken zwanger zijn.
De cursus bestaat uit 15 bijeenkomsten van 1 uur (inclusief een partneravond), waarvan 10 bijeenkomsten voor de bevalling en 5 erna om uw lichamelijke conditie weer op te bouwen.

Ledenprijs: 65 euro, niet-leden prijs: 120 euro.

Deze cursus wordt doorlopend op dinsdagavond in Zaltbommelgegeven.
In omliggende plaatsen start de cursus bij voldoende aanmeldingen!
De volgende data staan gepland in Zaltbommel:
8 februari van 19.00-20.00 uur,
15 maart van 20.00-21.00 uur,
19 april van 19.00-20.00 uur.

Aanmelden kan telefonisch via de Zorgcentrale op 0900-8433 (10 cent per minuut) of via de website www.stmr.nl onder cursussen, voorlichting en preventie.

ZwangerFit
ZwangerFit is een actieve vorm van (groeps)begeleiding van de zwangere en pas bevallen vrouw door de fysiotherapeut die is opgeleid tot NVFB-ZwangerFit docent. ZwangerFit is opgebouwd uit de kennis vanuit de bekkenfysiotherapie voor wat betreft de nieuwste inzichten op het gebied van bekkenstabiliteit en bekkenbodem(dis)functies, en uitgewerkt volgens de inzichten vanuit de trainingsleer met aandacht voor aspecten uit de fitness en aerobicswereld, waaronder muziek en materiaalgebruik.

Het is bedoeld voor zwangeren vanaf de 16e week van hun zwangerschap tot aan de bevalling en voor vrouwen vanaf 4-6 weken na de bevalling tot eventueel 9 maanden erna.

Voor aanmelden en meer informatie: http://www.bekkeninfo.nl

Zwangerschapsyoga
Cursus door Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk werk Rivierenlandter  voorbereiding op uw bevalling. Ademhalings- en ontspanningsoefeningen vormen een belangrijk onderdeel van de cursus. Ook massage en aandachtsoefeningen komen aan bod. Daarnaast krijgt u praktische informatie over zwangerschap en bevalling.

De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten van 1 uur, 8 bijeenkomsten voor de bevalling (inclusief een partneravond) en 1 erna waarop de partners en de baby’s welkom zijn.

Ledenprijs: 93 euro, niet-leden prijs: 176 euro.

Deze cursus wordt doorlopend op dinsdagavond in Ammerzoden gegeven.
Aanmelden kan telefonisch via de Zorgcentrale op 0900-8433 (10 cent per minuut) of via de website www.stmr.nl onder cursussen, voorlichting en preventie.

Samen bevallen
De zwangerschapscursus Samen Bevallen is er op gericht jullie beiden uitgebreid te informeren, eventuele angsten bespreekbaar te maken en het vertrouwen in je eigen kunnen te vergroten. Gedurende de cursus is er steeds aandacht voor de ondersteunende rol van de partner, zodat deze actief betrokken kan zijn bij de bevalling.
Voor meer informatie http://www.samenbevallen.nl

Cursusleidster in de buurt:
Benedikte van Iersel
Molhuysensingel 35
5262 CD Vught
Tel. 073-6572327
benediktevaniersel@yahoo.com

Cursus wordt gegeven in Helvoirt, bestaat uit 9 avonden voor en 1 avond na de bevalling. De avonden zijn van 20-22 uur op maandag of donderdag.
Er is ook de mogelijkheid tot het volgen van een herhalings- of privecursus.

In Leerdam en Geldermalsen wordt de cursus ‘Samen Bevallen’ gegeven door Bionda Ton, tel. 0183-647179. E-mail: bionda.ton@hetnet.nl
De avonden zijn op maandag- en woensdagavond van 20.00-22.00 uur (in totaal 10).
Er is ook de mogelijkheid tot het volgen van een herhalings- of een privecursus.

Zwangerschapszwemmen
Het zwangerschapszwemmen dient als aanvulling op de zwangerschapsgymnastiek met als doel het handhaven en bevorderen van de beweeglijkheid, de algemene conditie en ontspanning. Bovendien stimuleert u met het bewegen in het water vele lichaamsfuncties die voor u en uw kindje belangrijk zijn.

Het wordt gegeven op instuifbasis wat betekent dat u zich hier niet voor op hoeft te geven. Deelname is mogelijk vanaf het begin tot het einde van de zwangerschap.
Zwembad Akwamarijn, Thorbeckestraat 55, 5301 NE
Zaltbommel, tel. 0418-681280

Iedere donderdagavond van 18.30 – 19.15 u (half uur onder begeleiding en een kwartiertje voor uzelf).

Naast het zwangerschapszwemmen biedt “Akwamarijn” u ook de mogelijkheid om te ‘ontzwangeren’. De oefeningen meedoen met zwangeren, lekker zwemmen en ontspannen. Uw conditie weer opbouwen en op deze gezellige manier ervaringen uitwisselen met andere (a.s.) moeders.
Elke donderdagavond van 18.30-19.15 uur.

Babymassage
In deze cursus leert u uw baby te masseren, waardoor het contact met uw baby wordt versterkt.

Kruiswerkservice Rivierenland organiseert cursussen babymassage in Hedel vanaf zaterdagochtend 6 maart 2010 en in Zaltbommel vanaf zaterdagochtend 15 mei 2010.
Aanmelden kan telefonisch via de Zorgcentrale op 0900-8433 (10 cent per minuut) of via de website http://www.stmr.nl.
Natus Kraamzorg en Lactatie organiseert ook doorlopend cursussen babymassage. Kijk op http://www.natus.nl of bel 0418-661307.

Direct bellen - 24/7 bereikbaar