De controles

De eerste controle

Rond zeven weken kom je voor het eerst op controle. We kijken met de echo of we onder andere het hartje zien kloppen. Bij een zwangerschapsduur van ongeveer tien tot twaalf weken maken we een echo waarbij we je uitgerekende datum bepalen. Ook stellen we vragen over je gezondheid, die van je partner en van jullie beide families. Daarnaast geven we voorlichting, bijvoorbeeld over voeding in de zwangerschap. Tijdens deze controle nemen we ook wat bloed bij je af. Het bloed wordt onderzocht op verschillende ziekten, je bloedgroep, je suikergehalte en je ijzergehalte. 

 

Onderzoeken

Tijdens de intake bespreken we met jullie de mogelijkheid om het kindje te laten onderzoeken op een chromosomale afwijking, bijvoorbeeld op het syndroom van Down. Dit kan worden onderzocht met de NIPT-test. Daarnaast kun je in de zwangerschap de keuze maken om een twintig weken echo te laten maken. Hierbij zal het kindje worden onderzocht op lichamelijke afwijkingen. Beide onderzoeken komen aan bod tijdens het gesprek. Als je hier meer informatie over wilt lezen, kijk dan eens op: https://onderzoekvanmijnongeborenkind.nl/.

Vervolg van de zwangerschap

Je komt in de zwangerschap regelmatig langs (gemiddeld zo'n vijftien keer). We bespreken dan hoe het met je gaat. We meten dan ook je bloeddruk en voelen aan je buik om de groei en ligging van het kindje te bepalen. Gedurende de zwangerschap ontvangen jullie voorlichting over onderwerpen zoals voeding in de zwangerschap, de kinkhoestvaccinatie en de bevalling.

Aanmelden

Je kunt je bij onze praktijk aanmelden door onderstaande gegevens in te vullen. Je mag ons natuurlijk ook bellen om je aan te melden. Wij zijn bereikbaar op 06-51398462.

Verloskundigenpraktijk Valencia • Aalderwijksestraat 20 • 5315 AE • Kerkwijk

valenciaverloskundigen@xs4all.nl • 06-51398462

Spreekuurlocaties in Kerkwijk, Wijk & Aalburg en Nederhemert

© 2020